SRAMOTA ZA MOSTAR – PALICAMA I SUZAVCEM NA PREDSTAVNIKE BIJELjINSKOG KLUBA ZBOG ĆIRILIČNIH NATPISA

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

U saopštenju se navodi da je sinoć nekoliko minuta prije završetka utakmice grupa huligana ušla u sportsku dvoranu i okružila predstavnike bijeljinskog kluba sa teleskop palicama i zahtjevala od njih da skinu majice “Radnika” na kojima su bili ispisani ćirilički natpisi.

“Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe `Red armi`, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama”, navedeno je u saopštenju.

Iz kluba ističu da su nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali da ih odbrane.

“Dvojica predstavnika kluba `Radnik MD šop` su povrijeđena, što potvrđuju i zdravstveni listovi koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda”, naveli su iz uprave kluba.

Oni su izazili nadu da će iz uprave Futsal kluba “Mostar-SG”, osim što su na zvaničnoj “Fesjbuk” stranici čestitali pobjedu, javno osuditi ovaj incident.

“Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale”, navode iz bijeljinskog kluba.

U Mostaru je sinoć ekipa iz Bijeljine igrala drugu finalnu utakmicu protiv ekipe Futsal klub “Mostar-SG”, pobijedivši rezultatom 4:1.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom sinoćne utakmice u Mostaru, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Prethodni članakU BRADINI PRIJE RATA ŽIVJELO 700 SRBA, DANAS DVOJE
Naredni članakVUČIĆU NAJVEĆE PRIZNANJE OPŠTINE NEVESINJE