Vučić: Pritisci na Srbiju da prizna Kosovo, da odustane od podrške Republici Srpskoj, da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Aleksandar Vučić kaže u obraćanju javnosti da se od Srbije očekuju tri stvari – prva je priznanje samoproglašene nezavisnosti KiM i odricanje od podrške Repblici Srpskoj, druga je uvođenje sankcija Rusiji i zauzimanje antikineskog stava, a treća je uspostavljanje “marionetskog režima” u Srbiji.

U obraćanju naciji, Vučić je rekao da su to: defakto li dejure priznanje Kosova, a u vezi sa tim i odricanje od Republike Srpske, uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji i antikineski stav i da dobije marionetski režim u Srbiji.

On je rekao da se situacija oko dinara ni na koji način nije promijenila na bolje i da će Srbija s tim u vezi biti primorana da donosi različite odluke “kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rješenja”.

– Јasno je da se nikome po tom pitanju ne žuri i da su mnogo važniji. Pritisak na Albance neće biti veći, pritisak će biti veći na srpski narod i na državu Srbiju – rekao je Vučić.

Povodom jednog od zahtjeva koji se tiče uvođenja sankcija Rusiji i djelovanja protiv ekonomskih uspeha Kine, Vučić je rekao:

– Mogli ste da vidite svaki put ako se dogodi jedna deklaracija, na čemu će insistirati domaći mediji, izaći će sa svojom izjavom da će Srbija trpiti posljedice što se nije priključila sankcijama Ruskoj Federaciji. Oni žele vraćanje starog marionetskog režima – kaže Vučić.

Politički faktori koje neko želi da vidi na vlasti upravo se ovako ponašaju, konstatovao je Vučić.

– Oni bi priznali Kosovo i to ne kriju, oni su za uvođenje sankcija Rusiji i oni sa oduševljenjem prihvataju, ne bi li postali režim, da budu marionete – kaže Vučić.

Prethodni članak“Mi smo ga voljeli kao i vi hrišćani” Govor imama Muratovića na sahrani sveštenika SPC u Beranima odzvanja regionom
Naredni članakČović: Urađen dobar dio posla u vezi sa tri zakona