Vučić: Poslali smo Dodiku ekipu ljekara na čelu sa Stevanovićem

epa08502539 President of the Republic of Serbia Aleksandar Vucic speaks during a press conference with Special Representative for the Pristina-Belgrade Dialogue Miroslav Lajcak (not in picture), following an official visit in Belgrade, Serbia, 22 June 2020. EU Special Representative Miroslav Lajcak is on an official visit to Serbia, after a three-day visit to Kosovo. EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je zaražen virusom korona, dobro drži, da njegovo stanje nije idealno, ali nije ni užasno.

Vučić je rekao da se Dodik nalazi u Banjaluci, a da može svakog trenutka, ukoliko bude potrebe, da bude prebačen u Beograd.

“Poslali smo dr Stevanovića u Banjaluku, na konsultacije s tamošnjim ljekarima. Dodiku želim dobro zdrvalje. Nisam ljekar, za stručne analize… On se dobro drži, ali nije stanje idealno, nije onako kako bismo mi voljeli, ali nije ni užasno”, rekao je Vučić.

“Pratimo njegovo stanje, ja se čujem s njim tri puta dnevno… On će imati najbolju njegu i sve što budemo mogli da uradimo, uradićemo. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu”, rekao je Vučić.