Vučić: Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi; Kurti neće da stane

Politika stvaranja Velike Albanije proces koji će da se nastavi i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće da stane, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nisu Srbi napustili KiM zbog tablica samo, to nije bio njihov kapric. Sjetimo se da je bilo mnogo nasilja, koje nije procesuirano. Hoću samo da kažem, da to nije pitanje hoćemo li mi nešto da osudimo. Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi, i Kurti neće da stane – rekao je Vučić.

Vučić kaže da Zapad ne interesuje priča o Velikoj Albaniji.

Kada je riječ o narednom sastanku u Budimpešti, Vučić je istakao da vjeruje da će takvi sastanci pomoći u poboljšanju odnosa, kao i da će u Budimpešti biti mnogo svjetskih čidera.

– Susret sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom korak ka poboljšanju odnosa, važno je održavati kontakte sa Turskom. To je regionalna velesila, potvrđen je poseban sastanak sa Erdoganom u Budimpešti, to će biti korak ka poboljšanju odnosa i vjerujem da ćemo uskoro ugostiti turskog predsjednika u Beogradu – rekao je Vučić u Јutarnjem prgramu RTS-a, komentarišući odnose sa Turskom, te njegovu posjetu Budimpešti.

Prethodni članakPlenković: Zatražio sam od Micotakisa hitnu deportaciju nevinih
Naredni članakDodik: Šmit neka javno prikaže rezoluciju kojom je potvrđen i dokaže da je visoki predstavnik