Vučić: Malo ko je hteo da razume šta se dešava na KiM, noć ću provesti sa vojskom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je mjesecima govorio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima jednu želju – da dovede do krvoprolića cio region, kao i da je malo ko je htio to da čuje i razumije šta se dešava na KiM.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u posljednja tri dana “i ćorav” mogao da razumije šta se sprema.

“Kao i želju Kurtija da dođe do velikih sukoba između Srba i NATO-a, a on da pere ruke i kaže da to nema sa njim nikakve veze”, rekao je Vučić i dodao da je imao razgovore sa Amerikancima, Nijemcima i Evropljanima.

Kazao je da je KFOR pustio Kurtijeve “gradonačelnike” da uđu u zgrade Opštine, a onda su njih “štitili od Srba”, umjesto da su uradili obrnuto.

“Ovaj lažni gradonačelnik još se nalazi u Opštini Leposavić”, kaže Vučić i dodaje da će se odmah nakon obraćanja zaputiti se na administrativnu liniju.

Poručio je da će provesti noć sa vojskom, i odatle će pratiti situaciju.

“Molim Srbe na KiM da ne ulaze u sukob s NATO, ne zato što se plašimo nego zato što Kurti to najviše želi. Neka protestuju na miran način baš kao što su i danas, neka sede, jer kad se na miran način suprotstavljaju albanskom okupatoru, tada niko ne može da ih pokori”, poručio je Vučić.

Vučić: Kurti jedini krivac

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Aljbin Kurti ima samo  jednu želju – da izazove sukobe na KiM i dođe do velikog sukoba između Srba i NATO, da dovede do krvoprolića cijeli region i naglasio da je Kurti jedini krivac za ovo što se događa na KiM.

Vučić je  u vanrednom obraćanju javnosti u Predsedništvu rekao da je malo ko želeo da to razume šta je suština svega što se na KiM događa, “iako smo mesecima govorili da Kurti to želi da dođe do sukoba”.

“U poslednja tri dana i ćorav i politički nepismen mogao je da razume šta je to pripremano za danas i sve u organizaciji Kurtija, sa željom da dođe do velikog sukoba između Srba i NATO, a on koji je jedini krivac za sve što se događa, da pere pilatovski ruke i kaže da sa njim to nema nikakve veze”, kazao je Vučić.

Dodao je da kasni sa tobraćanjem, jer je imao razgovore sa Amerikancima, Nemcima i Evropljanima, ali i zato što je hteo da prikupi potpuno tačne informacije i da će saopštiti šta je to što ćemo da činimo.

Prethodni članakKfor nasilno razbio protest u Zvečanu; Više od 50 povrijeđenih
Naredni članakGrađani se ponovo okupljaju na sjeveru KiM