VUČIĆ: BOLNIČKI KAPACITETI BI ZA PET DANA MOGLI BITI POPUNJENI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas očekuje oko 3.000 novih slučajeva zaraze virusom korona, da su bolnički kapaciteti na izmaku i da bi za pet dana mogli biti popunjeni.
Vučić je naveo da je do 22.00 časa sinoć registrovano 1 500 novooboljelih, te je apelovao da se građani pridržavaju epidemioloških mjera jer se čini “kao da su svi zaraženi”.

On je naglasio da je za sada protiv zatvaranja ugostiteljskih objekata zbog ljudi koji od tog posla žive, kao i da će se sa eventualnom odlukom o skraćenju njihovog radnog vremena ili zatvaranju sačekati još dva ili tri dana.

“Ne vide se naznake pada broja zaraženih, jer je situacija gora iz dana u dan”, rekao je Vučić novinarima kasno sinoć, prilikom obilaska radova na novoj kovid bolnici u Batajnici, koja bi trebalo da bude završena do 1. decembra.

Odgovarajući na pitanje da li poslije hapšenja političkih, a ranije ratnih lidera Albanaca na Kosmetu postoji mogućnost novog nasilja nad Srbima, Vučić je ponovio da “Oluje” protiv srpskog naroda neće biti ma gdje da žive.

On je rekao da je zabrinut za Srbe sa Kosova i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se srpski narod sačuva.

Prethodni članakU NEVESINJU OBILJEŽAVANJE MITROVDANSKIH BITAKA
Naredni članakMladić ubijen u Tuzli, njegov brat povrijeđen