Vladika Dimitrije za Vaskrs služi u Mostaru

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služiće za Vaskrs Svetu arhijerejsku liturgiju u  crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

Vaskršnje jutrenje počeće u 5.30 časova, a u nastavku će biti služena Sveta arhijerejska liturgija, rečeno je u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

U hramovima na području Mostara i manastiru Žitomislić u strasnoj i svijetloj sedmici pred Vaskrs održavaju se svakodnevno.

Na Veliki četvrtak, 29. aprila svete liturgije služiće se sa početkom u 9 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u Manastiru Žitomisliću.

Čitanje dvanaest Jevanđelja je u 16 časova u  hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, u 17 časova u hram Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u 18 časova u manastiru Žitomisliću, u 18:30 časova u hramu  Vaznesenja Gosodnjeg u Bijelom Polju.

Na Veliki petak služe se Carski časovi sa početkom u 8 časova u Manastiru Žitomisliću.

Večernje sa iznošenjem Plaštanice je u 16 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, u 16 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, 18:30 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, 15 časova u manastiru Žitomislić.

Statije – Pogrebenje Hristovo sa početkom od 18:00 čaova služiće se u manastiru Žitomislić.

Na Veliku subotu 1. maja sveta liturgija sa početkom u 9 časovaslužiće se u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u manastiru Žitomisliću.

U nedelju 2. maja na Vaskrs  u 5:30 časova je sveta Arhijerejska liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, 5:30 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, 6:00 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, 9:00 časova u Manastiru Žitomisliću.

Na Vaskršnji ponedeljak 3. maja sveta liturgija  je u 9 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, a na Vaskršnji utorak 4.maja u 9 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.