Vlada Srpske o izmjenama i dopunama Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske održaće jutros sjednicu na čijem dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o visini naknade za troškove polaganja stručnog ispita i visini naknada članovima komisija, kao i Informacija o inicijativi za pokretanje postupka zaduživanja kod Evropske investicione banke prema projektu Medicinskog kompleksa Banjaluka.

Biće razmatrane i informacije o realizaciji Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB2, o stanju obaveza javnih zdravstvenih ustanova i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske na dan 31. decembar 2021. godine.

Pred ministrima će biti i Informacija o izdvajanju sredstava za implementaciju aktivnosti utvrđenih Strategijom razvoja kulture Republike Srpske 2017-2022 i Strategijom razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022-2030. godine.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za zamjenu nekretnina, o pokretanju postupka dodjele koncesije za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Prnjavor.

Na sjednici će biti razmotreno više izvještaja, programa rada i prijedloga odluka i rješenja.

Prethodni članakDetalji akcije “Ira”: Sudija osumnjičen da je odavao informacije kriminalcima
Naredni članakJešić: Begić je na Jelenu i Draška bacio televizor