VLADA HNK I SINDIKAT POLICIJE SJELI ZA STO

U sali zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je održan prvi radni sastanak članova pregovaračkih timova Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Sindikata policije HNK.

Pregovarački tim Vlade HNK čine: Slađan Bevanda i Adnan Faladžić, ministri u Vladi, te Marko Arapović, Mladen Ćorić i Dubravka Husić; članovi Pregovaračkog tima Sindikata policije HNK su: Nail Balić, Fadil Ćustović, Vido Marić, Osman Novalić i Miralem Isić.

Slađan Bevanda, ministar unutrašnjih poslova je, u ime Pregovaračkog tima Vlade HNK, rekao kako ova Vlada sindikate doživljava istinskim socijalnim partnerima, istaknuvši kako je uvjeren u to da će, kroz korektan dijalog sa sindikatima MUP-a, sva otvorena pitanja biti riješena na način koji će biti prihvatljiv za sve.

Članovi Sindikata policije HNK zahvalili su predstavnicima Vlade koji su iskazali spremnost da se kroz dijalog riješe sva otvorena pitanja, osobito ona koja se odnose na njihova potraživanja.

Tokom današnjeg, prvog radnog sastanka, istaknuti su zahtjevi Sindikata o kojima će pregovarački timovi razgovarati, a sve u cilju zaključivanja Kolektivnog ugovora Vlade i Sindikata policije HNK.

Prethodni članakĆurić: Nećemo klečati pred Draškovićem
Naredni članakDodik: Partije iz koalicije ne žele SPS