Ćurić: Nećemo klečati pred Draškovićem

Trebinjska Gradska uprava će zaštititi radnike Svislajona Trebinje, jer je predsjednik ovog koncerna Rodoljub Drašković najavio da će povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine zbog toga što, kako je naveo u saopštenju medijima, nije došlo do promjene društveno-političkog sistema i privrednog ambijenta u ovom gradu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić mu je još poručio da ni Gradska uprava ni radnici Trebinja neće klečati pred njim, a da će sve nesporazume rješavati samo zakonskim putem, a ne ucjenama.

“Naša je poruka da hoćemo da zaštitimo radnike, vrijedne ljude koji su i prethodnih dana poslati na prinudni odmor, želeći da nam se obrazloži zašto su poslati na prinudni odmor, iako su do juče zarađivali, a ne dobijali svoje plate”, odlučan je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na konferenciji za novinare organizovanoj povodom Draškovićevih najava.

Kaže da ima saznanja o tome da radnici danima i noćima ne spavaju zbog ucjena koje trpe, a koje su se dešavale i uoči ovih, ali ranijih izbora, a to se više ne smije tolerisati.

Drašković u svome dopisu koji je uputio samo pojedinim medijima ponovo najavljuje povlačenje iz Hercegovine, poklanja  64,31 odsto akcija u Industriji alata, uz zakonsku obavezu da se “Swisslion Groupu” d.o.o. Novi Sad isplati 8.750.025 evra koliko je ova grupa navodno  investirala u IAT, nudeći na prodaju fabričke hale u Nevesinju.

On navodi da će Industrija alata Trebinje u stečaj i likvidaciju, ali nije isključeno da će i prehrambena industrija RTD “Swisslion” d.o.o. Trebinje doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju.

Prethodni članakU Srbiji preminulo 27 osoba, još 5.613 zaraženo
Naredni članakVLADA HNK I SINDIKAT POLICIJE SJELI ZA STO