Vjetar na planinama do 70 kilometara na čas, u Hercegovini i 140 litara kiše

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jak vjetar od danas do nedjelje, 11. februara, koji će na planinama imati udare jače od 70 kilometara na čas, kao i na obilne padavine u Hercegovini tokom vikenda, gdje se očekuje lokalno o više od 140 litara kiše po metru kvadratnom.

Vjetar će danas jačati, pa se u Semberiji i Posavini i na istoku očekuju udari od 40 kilometara na čas, na zapadu do 60 kilometara, a na planinama na zapadu od 70 kilometara na čas.

Vjetrovito uz jak i olujni vetar biće i sutra, kada se očekuju se udari od 40 kilometara na čas na sjeveroistoku, odnosni u Semberiji i Posavini, do 80 kilometara na čas na jugu i zapadu.

Јak do olujni vjetar duvaće tokom noći na nedjelju, 11. februara, kao i ujutru. Vjetar će tokom jutra oslabiti na sjeveru, a do sredine dana i u ostalim predjelima. Očekuju se udari od 30 kilometara na čas na sjeveru, a do 80 kilometara na čas na jugu i jugoistoku, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini se od sutra popodne i u nedjelju očekuje jača kiša uz obilnije padavine. Očekuje se od 80 do 120 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i više od 140 litara.

– Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava i porast bujičnih vodotokova i problemi sa oborinskim vodama – napominju iz Zavoda.

Prethodni članakHrvatska planira uvođenje vojnog roka
Naredni članakGranični policajci BiH optuženi za 39 maraka mita