Višković: Vlada Srpske nastavlja sa projektom Buk Bijela bez obzira na sve izazove

Vlada Republike Srpske nastaviće sa realizacijom hidroenergetskog projekta Buk Bijela, bez obzira na izazove sa kojima se suočava, poručio je predsjednik Vlade Radovan Višković.

– Od izuzetne je važnosti da premostimo političke prepreke koje nam stoje na putu, te da dobijemo novih 93 megavata časova čiste energije i obezbjedimo sigurnu energetsku budućnost za buduća pokoljenja. Žao nam je što Crna Gora nije prepoznala svoj interes da se priključi realizaciji ovog projekta i da ga zajedno izvedemo u značajno uvećanom kapacitetu, ali i bez toga, nastavićemo sa izgradnjom Buk Bijele u okvirima granica Republike Srpske – dodao je Višković.

Kako je on naveo, obaveza i interes Srpske, jeste da se aktivno i ubrzano radi na smanjenju zavisnosti od energije proizvedene iz uglja.

– Izgradnjom Buk Bijela bićemo bliži cilju da smanjimo zavisnost od neuporedivo skuplje i ekološki značajno nepovoljnije proizvodnje energije iz uglja. Iz tog razloga aktivno ćemo raditi na daljem razvoju projekta Buk Bijela i drugih hidroenergetskih kapaciteta, te, uporedo s tim, podsticati proizvodnju energije iz sunca i vjetra – napomenuo je Višković.

Prethodni članakOdbor za zaštitu prava Srba u FBiH odlikovao mitropolita Hrizostoma
Naredni članakCvijanović: 8. mart – prilika da se ukaže na unapređenje položaja žena Srpski član Predsjedništva BiH Željka