Višković: Srpska za novi aranžman sa MMF-om, ali bez uslovljavanja političkim mjerama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Srpska opredijeljena za novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali bez uslovljavanja političkim mjerama i uz poštovanje stavova svih strana.

Višković je na sastanku sa delegacijom MMF-a ocijenio da je budućnost zemlje u ekonomiji i naveo da će MMF u Republici Srpskoj imati partnera u ekonomskim temama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je bilo riječi o mjerama Vlade Republike Srpske za narednu budžetsku godinu.

Višković je podsjetio da je Republika Srpska finansijski stabilna i da redovno isplaćuje sve obaveze, uprkos političkim i finansijskim pritiscima, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Srpske zahvalio je delegaciji MMF-a, koju je predvodila šef Misije u BiH Alina Ijancu, za tehničku pomoć koju pruža Republici Srpskoj.

Predstavnici MMF-a su naglasili da su spremni za nastavak razgovora sa svim nivoima vlasti u BiH kako bi pomogli u prevazilaženju ekonomskih i fiskalnih izazova, koji su posljedica “eksternih šokova”.

Prethodni članakOstali bez oba roditelja u roku od godinu dana: Dječacima Nemanji, Davidu i Pavlu potrebna pomoć dobrih ljudi
Naredni članakDodik: Prvo zakon o Ustavnom sudu BiH, bez toga nema dalje!