Višković: Nema poskupljenja struje u 2024. godini

U Republici Srpskoj neće neće povećanja cijene struje u 2024. godini, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Višković je na “Banjaluka energetski forum – uštedimo energiju” rekao da distributivna mreža u BiH pa samim tim i u Republici Srpskoj ne može podnijeti sve zahtjeve za izgradnju vjetroelektrana i solarnih elektrana.

Višković je rekao da je zahtjev poslovne zajednice i investitora da se PDV plaća na razliku između proizvedene i potrošene energije što je, po njemu, opravdano.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da je “Banjaluka energetski forum – uštedimo energiju” prilika da se dođe do novih ideja i rješenja za uštedu energije da bi se olakšalo poslovanje privrednim subjektima.

Mitrović smatra važnim da se ukaže na to da utrošak energije zauzima značajno mjesto i u ukupnim troškovima poslovanja zbog čega je nastao moto “Uštedimo energiju” da bi se olakšalo poslovanje privrednih subjekata i podiglo na viši nivo.

Ministar je prije početka “Banjaluka energetskog foruma – uštedimo energiju” izrazio zadovoljstvo jer će na ovoj manifestaciji biti obrađene značajne teme, koje se odnose na energetsku efikasnost, štednju električne energije i korištenje obnovljivih izvora energije.

Na forumu se očekuje više od 300 učesnika, uključujući regionalne proizvođače iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, potencijalne korisnike, odnosno kompanije, predstavnike Vlade Srpske, EU, bankarskog sektora i međunarodnih organizacija.

Prethodni članakNAJMANJE 14 ŽRTAVA Nezapamćeno nevrijeme odnijelo više života, za više osoba se traga (VIDEO)
Naredni članakU Grčkoj, Turskoj i Bugarskoj stradalo 14 ljudi