NAJMANJE 14 ŽRTAVA Nezapamćeno nevrijeme odnijelo više života, za više osoba se traga (VIDEO)

U Grčkoj je broj žrtava oluje Danijel povećan na tri, a za još četiri osobe se traga, prenose danas grčki mediji.

Kako piše Katimerini, posljednja žrtva je stariji muškarac koji je pronađen mrtav u oblasti Tesalije. Taj 82-godišnjak je pronađen u besvjesnom stanju pod automobilom na području Elinopirgosa, pošto ga je po izlasku iz kuće odnijela bujica izazvana olujnim kišama.

Ranije su vatrogasne službe saopštile da je tijelo jedne starije žene pronađeno blizu priobalnog mjesta na poluostrvu Pilion, kod luke Volos.

Prva žrtva nezapamćenog nevremena u Grčkoj bio je muškarac u Volosu na koga je u utorak pao zid.

Nacionalna meteorološka služba Meteo saopštila je da je Tesalija, u centralnom dijelu Grčke, pogođena velikim poplavama u posljednjih 48 sati.

Od ponedjeljka je oluja Danijel izazvala klizišta, uništila jedan most, dovela do rušenja elektrovoda, a u bujicama je odnijeto na desetine automobila, tek nekoliko dana pošto je ugašen veliki požar na sjeveru Grčke.

I dijelovi Atine su poplavljeni.

Najavljeno je da će nepogode trajati do večeras.

Četiri osobe su nestale u središnjoj Grčkoj nakon što je olujna kiša poplavila kuće i poslovne prostore. Vlasti tragaju za nestalim osobama, rekao je ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas u izjavi za televiziju.

U susjednoj Turskoj najmanje sedmoro ljudi poginulo je u bujičnim poplavama koje su na sjeverozapadu te zemlje izazvale obilne padaline.

U Bugarskoj bujične kiše, koje su u utorak zahvatile crnomorsku obalu, usmrtile su četiri osobe, objavile su u srijedu vlasti, a nepogodama su pogođene hiljade turista.

Prethodni članak“Kralj dobrih cijena” više nije kralj: Zašto “Bingo” forsira da je jeftiniji od konkurencije, a nije
Naredni članakVišković: Nema poskupljenja struje u 2024. godini