(VIDEO) MUŠKARAC S AUTOMATOM HODA KROZ STARI GRAD – Mostarci uznemireni zbog snimka, policija pronašla muškarca

MOSTAR – Na društvenim mrežama sinoć se pojavio video snimak iz Mostara na kojem se vidi da jedan muškarac u noćnim satima hoda kroz Stari grad u Mostaru sa automatskom puškom u ruci.

Pojedini  mediji snimak su povezali sa huliganima i navijajačima Zrinjskog koji su u subotu pravili nerede uoči utakmice Velež – Zrinjski kada ih je oko 50 prešlo preko Starog mosta, te su lomili, palili i napadali građane. Tom prilikom oštećeno je jedan policijski automobil i lakše su povrijeđene dvije ženske osobe.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ljudevit Marić izjavio je za Top Portal da je policija utvrdila da je muškarac s puškom snimljen 31. jula.

“Dana 31. jula oko 16. 15 u Ulici Alekse Šantića policijska patrola zatekla je osobu I.F. sa automatskom puškom AK 47. I.K je izjavio policiji da je pušku našao u Šantićevoj i htio je prodati osobi S.Ć.  Pored togaI I.F je na sebi imao vidne povrede. Oni su se vjerovatno potukli oko cijene. Osobe su lišene slobode i predane odjelu kriminalističke policije“, naveo je Marić.

On je dodao da nije riječ o navijačima koji su u subotu divljali gradom.

Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara koji se pitaju ko ulicama grada  Mostara hoda s puškama u rukama i da li su sigurni u svom gradu.