VASKRŠNJI TURNIR U MOSTARU: Promocija sporta, druženja i zajedništva

U Bijelom polju kod Mostara danas se održava Vaskršnji turnir koji, drugu godinu zaredom, organizuje Srpski omladinski klub ”Božuri” iz Mostara.

Na sportskim terenima kod Crkve Vaznesenja Hristovog od ranih jutarnjih časova živo je i veselo. Turnir je počeo takmičenjima najmlađih, a nakon toga slijede ekipna takmičenja u malom fudbalu i košarci.

Predsjednica Srpskog omladinskog kluba ”Božuri” Sara Mandić kaže da je osnovna zamisao bila da se Vaskrs u dolini Neretve obilježi i nekim lijepim druženjem za mlade. ”Prošla godina nam je dala dobar temelj da ovaj Vaskršnji turnir postane tardicionalan. Željeli smo da Vaskrs i druge praznike proslavljamo zajedno sa našim sugrađanima, da jedni drugima pružimo ruku i zajedno slavimo praznike”, kazala je Mandićeva.

Sara Mandić i Marko Bulajić

Ona navodi da je odaziv mladih na turnir jako dobar i da očekuje da će se ova lijepa tradicija održati i u narednim godinama.

Sekretar Srpskog omladinskog kluba ”Božuri” Marko Bulajić ističe da je osnovni cilj da se napravi tradicionalno i lijep druženje za djecu i mlade. ”Ove godine nastojali su da Vaskršnji turnir proširimo i kvantitativno i kvalitativno i mislim da smo uspjeli. Na turniru ove godine imamo djecu i mlade iz Mostara, Nevesinja i Trebinja. Imamo dvije škole sporta- ”Pepi” iz  Mostara i ”Šampion” iz Nevesinja, ekipe imaju i Osnovna škola ”Bijelo polje” i Dječji dom Mostar, kao i Udruženje djece sa daunovim sindromom”, navodi Bulajić.

On ističe da na Vaskršnjem turniru učestvuje više od 120 djece koja se takmiče u poligonu prepreka u tri kategorije, zatim pet ekipa starijih razreda osnovne škole u basketu i deset ekipa osnovne škole u malom fudbalu.

 

”Vaskršnji turnir je i promocija sporta, multikulturalnosti, zajedništva. Ovogodišnji turnir je u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH  i dio promocije Evropskog prvenstva za kadetkinje u fudbalu koji se ove godine održava u BiH”, napominje Bulajić i dodaje da su za pobjednike obezbjeđene i nagrade.

Turnir si podržali i brojni sponzori, među kojima Fudbalski savez BiH, Hidroelektrane na Trebišnjici, Koordinacija Srba Mostara, Opstina Gacko, Rad Građevinar, Xplode Media, Kopirnic Igor i Vinogradi Kuzman.

 

 

Prethodni članakU STOCU 90 OSOBA PRIJAVILO ŠTETU
Naredni članakHERCEG: VLADA ĆE SNAŽNO PODRŽATI IZGRADNJU NOVE ŠKOLSKE ZGRADE U VOJNU