HERCEG: VLADA ĆE SNAŽNO PODRŽATI IZGRADNJU NOVE ŠKOLSKE ZGRADE U VOJNU

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg održao je danas sastanak sa članovima Inicijativnog odbora za izgradnju nove školske zgrade u mostarskom naselju Vojno, Damirom Knezovićem i Mirom Šunjićem.

Ponovivši kako je Vlada HNK obrazovanje i stalno podizanje životnoga i radnog standarda prosvjetara, kao i kvalitete uslova boravka i rada u obrazovnim ustanovama, postavila u sami vrh svojih prioriteta, Herceg se s posebnim zanimanjem posvetio prezentaciji projekta koji je, kako je istaknuto, u završnoj etapi izrade i dobivanja građevnoga odobrenja. Riječ je o školskoj zgradi Područne OŠ Ivana Gundulića koja ima vitalan značaj za žitelje sjevernoga mostarskog prostora, s akcentom na naselja Vojno i Potoci.

„Ovo nije obaveza kantonalne vlade, ovo je još jedan pokazatelj naše opredijeljenosti i spremnosti konstantno i u maksimalnim okvirima pomagati razvojne projekte u svim našim sredinama, na poseban način one koje dolaze iz sfere obrazovanja i stvaranja što boljih uslova školovanja za naše najmlađe. Kroz projekat energetske efikasnosti obnovili smo gotovo sve javne objekte na prostoru cijelog HNK, a među njima najviše je zgrada osnovnih i srednjih škola te domova zdravlja, sve od Rame i Konjica, do Neuma i Ravnoga. Prepoznajući iznimnu važnost ove školske zgrade za ovaj dio Mostara i njegove žitelje, obećavam i najavljujem kako će Vlada HNK dati snažnu podršku gradskim vlastima u realizaciji ovog projekta, uz nadu da ćemo uskoro na predviđenoj lokaciji vidjeti i strojeve odnosno temelje i zidove novoga zdanja“, poručio je Herceg.

Knezović i Šunjić iskazali su zahvalnost premijeru kantona na iskazanoj spremnosti za pomoć izgradnji ove škole, podsjetivši kako je nedavno održana uspješna Javna rasprava i kako očekuju postavljanje kamena temeljca za novoprojektiranu školsku zgradu prije početka naredne školske godine.

Prethodni članakVASKRŠNJI TURNIR U MOSTARU: Promocija sporta, druženja i zajedništva
Naredni članakVLADIKA DIMITRIJE SLUŽIO U PREBILOVCIMA: Nema ljepšeg ni blagoslovenijeg mjesta za proslavu Vaskrsa od Prebilovaca (FOTO)