Vašington objavio da postoji ozbiljna prijetnja nacionalnoj bezbjednosti SAD

Šef odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Majk Tarner na društvenoj mreži Iks pozvao je američkog predsjednika DŽozefa Bajdena da otkrije tajne informacije o “prijetnji nacionalnoj bezbjednosti”.

Tražim od predsjednika Bajdena da skine veo tajne sa svih informacija u vezi sa ovom pretnjom kako bi Kongres, administracija i naši saveznici mogli otvoreno da razgovaraju o tom pitanju – napisao je kongresmen.

Tarner je pojasnio da je obavijestio druge kongresmene o “prijetnji nacionalnoj bezbjednosti”.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost DŽejk Salivan rekao je da će u četvrtak lično obavijestiti rukovodstvo Kongresa o ovoj temi. On je, međutim, odbio da iznese detalje.

– Čekam sastanak sa njima, gdje ćemo odlučiti kako dalje. Sada ne mogu ništa više da kažem – rekao je zvaničnik.

Bajdenov savjetnik je dodao da je nemoguće u potpunosti uvjeriti Amerikance u bezbjednost, nakon “prijetnje” izrečene Kongresu, ali će predsjednik SAD izaći na kraj sa situacijom.

Kako prenosi En-Bi-Si, govorimo o “prijetnji iz inostranstva” koja bi mogla da destabilizuje nacionalnu bezbjednosnu situaciju. Kako prenosi Si-En-En, problem je vjerovatno povezan sa nekim “ruskim mogućnostima”. Televizija nije pružila dokaze u prilog optužbama.

Kako je primjetio kongresmen DŽim Hajms, neimenovana “prijetnja nacionalnoj bezbjednosti” nije razlog za paniku, ali Kongres i Bijela kuća treba da se pozabave time u srednjoročnoj i dugoročnoj perspektivi.

Prethodni članakAerodrom Trebinje imaće površinu od 48.805 m2: Pogledajte koji su objekti predviđeni za gradnju
Naredni članakKOŠARKAŠKI KLUB “LEOTAR” POBJEDNIK KUPA REPUBLIKE SRPSKE