UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Ajkula proždire čovjeka, šokirani ribari sve snimaju VIDEO

Plivač je poginuo nakon što ga je napala ajkula dugačka četiri metra. Užasnuti očevici se prisjećaju kako su čuli čovjekove krike dok je krv bojila vodu.

Službe hitne pomoći su požurile u Bjuken Point blizu plaže Lilt Bej na istoku Sidneja u srijedu nešto posle 16.30 časova nakon što su dobili prijavu o napadu ajkule.

Zastrašujući snimak sa lica mjesta pokazuje kako lokalni ribari užasnuto posmatraju kako plivača napada ajkula. Nakon što je podignuta uzbuna, u potragu za plivačem i ubicom predatorom su se uključili spasilački helikopteri i spasioci na skuterima, kao i desetinama lokalnih plivača je naređeno da izađu iz vode, prenosi Dejli mejl.

Nedugo zatim u vodi su pronađeni ostaci plivača. Pronađeni su i dijelovi njegovog odijela.

“Na snimku se jasno vidi tijelo, pola tijela koje grize ajkula”, rekao je policajac kolegama.

“Nekoga je upravo pojela ajkula”

Zastrašujućoj sceni su prisustvovali brojni svjedoci.

“Nekog je upravo pojela ajkula. O čovječe, to je suludo! To je velika bela ajkula”, rekao je jedan ribar na snimku.

“Čuo sam vrisak i ajkula ga je grizla, a tijelo je bilo tik uz stijene ovdje”, rekao je drugi očevidac.

Na lice mjesta su izašle četiri ekipe hitne pomoći i helikopter za spasavanje sa ljekarom intenzivne njege i bolničarom.

“Kada smo stigli na lice mjesta konstatovali smo da je napadnuti plivač zadobio katastrofalne povrede. Na žalost ništa nismo mogli da učinimo za njega”, izjavila je portparolka sidnejske hitne pomoći.

“Ajkula je jela tijelo, svuda je bilo krvi”

Lokalni mediji navode da je to prvi smrtonosni napad ajkule u Sidneju od 1963. godine. Pretpostavlja se da je žrtva mještanin koji je dobro poznavao plažu i koji je često plivao prema rtu.

“Neki tip je plivao i ajkula je došla i napala ga. Čuli smo vikanje i okrenuli se, izgledao je kao da je auto sletjelo u vodu, veliki pljusak i ajkula je jela tijelo, svuda je bilo krvi”, rekao je ribar Kris Linto za “Najn njuz”.

Drugi potreseni svjedok se prisjeća kako je ajkula plivača odvukla pod vodu, a napad je trajao samo nekoliko sekundi.

“Akula nije htjela da stane. To je bilo veoma uznemirujuće. Samo je otišao na plivanje, da uživa u danu, a ajkula mu je oduzela život”, rekao jedan od očevidaca.

Plaža Litl Bej je zatvorena jer policija nastavlja da pretražuje područje. Sve plaže u opštini Randvik će biti zatvorene 24 sata.

“Izgubiti nekoga zbog ovakvog napada je zastrašujuće. Svi smo u šoku”, kažu uznemireni mještani.

Prethodni članak„Je l to Karleuša poslala sama sebi cveće za Dan zaljubljenih?“
Naredni članakTrikovi za čišćenje šporeta