Ušli smo u VoLTE svijet!Kompanija m:tel od jula mjeseca i zvanično pustila VoLTE mrežu u komercijalnu upotrebu!

VoLTE Voice over LTE communication technology concept. Hand pressing button on screen.

Voice over Long Term Evolution ili skraćeno VoLTE je tehnologija prenosa podataka zasnovana na IP koja omogućuje pozive i usluge prenosa podataka preko 4G mreže. Ova tehnologija omogućava mnoštvo prednosti i neuporedivo bolje korisničko iskustvo u govornim i video-pozivima.

 

Kompanija m:tel je za sve korisnike obezbijedila mogućnost korišćenja VoLTE tehnologije, a to konkretno znači da već od jula mjeseca korisnici mogu u cijeni mjesečne pretplate u okviru svojih paketa postati korisnici opcije VoLTE.

 

Da biste koristili ovu opciju, potrebno je da imate telefon koji podržava ovu tehnologiju i adekvatan softver, te 4G SIM karticu, kao i da istu opciju i telefon kompatibilan s ovom tehnologijom koristi i sagovornik, odnosno pozivani korisnik.

 

Aktivacijom ove opcije, biće vam omogućeno napredno korišćenje usluga interneta i govornih poziva koje sada možete koristiti istovremeno.

 

Prednosti VoLTE tehnologije za korisnika su, najprije, mnogo bolji korisnički doživljaj vrhunskog kvaliteta mreže, odnosno poziva – bilo razgovora ili video-poziva. Takođe, tu je i jasniji zvuk, a u komparaciji to bi izgledalo ovako: tri puta bolji kvalitet od poziva u 3G mreži, ili čak šest puta bolji od poziva u 2G mreži. VoLTE tehnologija omogućuje i štednju baterije jer je mreža ’stabilna’ i nema prebacivanja s 4G na 3G prilikom uspostave poziva, što crpi bateriju dodatno.

 

VoLTE omogućuje i multitasking, odnosno istovremeno korišćenje prenosa podataka (interneta) i poziva, bez prekidanja veze, a uz telefon koji je kompatibilan s ovom tehnologijom nećete trebati dodatne aplikacije za video-pozive, jer oni već imaju ugrađene sisteme za ovu vrstu poziva.

Dakle, za ispravno korišćenje opcije VoLTE potrebno je da m:tel korisnik ima odgovarajući mobilni telefon sa odgovarajućim (ažuriranim) softverom, te da aktivaciju izvrši putem poziva Call centra m:tel-a ili podnošenjem zahtjeva u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu.

 

Pozivi ostvareni putem opcije VoLTE će se obračunavati i naplaćivati u skladu sa uslovima korišćenja govornih usluga u okviru tarifnog modela i tarifnih opcija/dodataka koje korisnik koristi, odnosno na kome je ona aktivirana.

 

Za više informacija o VoLTE opciji informišite se putem poziva na broj 0800 50 000 ili na adresi mtel.ba

 

 

 

Prethodni članakTragedija na Jablaničkom Jezeru: Utopio se 34-godišnji Sarajlija
Naredni članakKlokić: Političkim konsenzusom otvoriti put ka EU