Uskoro pred odbornicima: Momiru Bulatoviću najviše priznanje Trebinja – posthumno

Na narednom zasjedanju Skupštine Grada Trebinja naći će se i tačka sa prijedlozima za dodjelu gradskih priznanja – Povelje grada Trebinja i Počasni građanin grada Trebinja.

Predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak rekao je za TrebinjeLive.info da su pred Komisijom za nagrade i priznanja bila tri prijedloga gradonačelnika Mirka Ćurića.

“Prijedlog je da se Povelja grada Trebinja dodijeli Gimnaziji ‘Jovan Dučić’ povodom 100 godina njenog uspješnog rada i doc. dr Siniši Dučiću – direktoru Univerzitetske dječije klinike ‘Tiršova’ u Beogradu koji je pružio nesebičnu pomoć u liječenju naših brojnih sugrađan”, istakao je Banjak.

On je dodao da je prijedlog da se najviše priznanje našeg grada – Počasni građanin – dodijeli bivšem predsjedniku Predsjedništva SR Crne Gore, predsjedniku Republike Crne Gore i predsjedniku Vlade Savezne republike Jugoslavije Momiru Bulatoviću, posthumno.

“U prijedlogu se navodi da se ovo priznanje posthumno dodijeli Momiru Bulatoviću za pomoć Trebinju u najtežim trenucima Odbrambeno-otadžbinskog rata, kada je svojim diplomatskim umijećem doprinio da se Trebinje sačuva od neprijatelja i da srpski narod opstane na ovom prostoru”, dodao je Banjak.

Prethodni članakUskoro obnova magistralnog puta na pravcu Ljubinje-Žegulja
Naredni članakU Srpskoj 347 novooboljelih, 18 osoba preminulo