Upao u stan zbog pljačke: Državljanin BiH optužen za pokušaj UBISTVA starice

Sadija R. (46), državljanin Bosne i Hercegovine, pojavio se juče pred Okružnim sudom u Berlinu gdje je optužen za tešku krađu i pokušaj ubistva 89-godišnje Njemice u njenom stanu.

Naime, kako se danas moglo čuti u sudnici, on je žrtvu poznavao jer je njegova bivša žena radila kao kućna pomoćnica kod ove starije Njemice.

O ozbiljnosti napada govori i činjenica da je starica dva dana bila životno ugrožena i nije se znalo da li će preživjeti.

Naime, on je 19. marta ove godine upao u stan starice, u berlinskoj četvrti Berlin – Veding. Odmah ju je bacio na krevet, zavezao i krpom joj začepio usta, kako ne bi mogla vikati. Kako stoji u optužnici, on je dobro znao da ovo može dovesti do smrti starije žene, posebno što su joj usta bila začepljena, što joj je otežavalo disanje. Pored navedenog, žena je imala i prelome ramena i rebara.

Na njenu sreću, rođaka je alarmirala policiju jer joj se 89-godišnjakinja nije javalja na telefon. Kada je spasilačka ekipa došla u stan, pronašli su je besvjesnom stanju, dehidriranu sa višestrukim prelomima. Narednih nekoliko dana bila je životno ugrožena, pišu Nezavisne novine.

Detaljnom istragom policija je uspjela da uđe u trag napadaču i uhapsila ga u maju mjesecu. Žrtva se danas nije pojavila u sudnici, a nastavak suđenja je zakazan za 4. decembar.

Prethodni članakOKONČANO PRIMIRJE – Izraelska vojska obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze
Naredni članakZemljotres jačine 4,8 stepeni pogodio Tursku