OKONČANO PRIMIRJE – Izraelska vojska obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze

Izraelska vojska saopštila je danas da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Vojska je potom navela da njeni borbeni avioni izvode talas vazdušnih napada na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze i da će uskoro objaviti detalje o tim napadima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama, prenio je Rojters.

Izraelska javna televizija Kan navela je da je to prvi napad na Izrael otkako je počelo primirje sa Hamasom 24. novembra.

Nekoliko eksplozija i pucnjava čule su se rano jutros u sjevernoj Gazi, javila je novinska agencija Šehab za koju se smatra da je bliska Hamasu.

Drugi mediji povezani sa Hamasom javili su da dronovi prelijeću iznad grada Gaze.

Nijedna strana nije najavila produženje primirja.

Nije bilo komentara Hamasa, niti preuzimanja odgovornosti za lansiranje rakete, prenio je “Gardijan”.

Sedmodnevno primirje između Izraela i Hamasa isteklo je jutros, a u četvrtak razmijenjeno je osam talaca za 30 palestinskih zatvorenika i ušlo je više humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Prethodni članakPanter se vratio pa presudio Panati u grotlu Arene!
Naredni članakUpao u stan zbog pljačke: Državljanin BiH optužen za pokušaj UBISTVA starice