Uljarević: Pogoršana epidemiološka situacija u Nevesinju, registrovana 24 nova slučaja

Zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje Milosav Uljarević rekao je danas da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije svugdje, pa tako i u Nevesinju u koje su sinoć stigli rezultati zadnjeg testiranja na Covid-19 prema kojima je u toj opštini registrovano novih 24 slučaja korone.

Kako kaže Uljarević zdravstveni radnici stavljeni su ponovo na ispit jer je prisutan veliki priliv pacijenata sa respiratornim tegobama i sa povećanom tjelesnom temperaturom.

-Čini mi se da niko nije uskraćen za zdravstvenu uslugu. Ono što je u domenu primarne zdravstvene zaštite rješavamo u sklopu naših ovlaštenja, a oni slučajevi koji su komplikovaniji i koji zahtijevaju dalje praćenje i liječenje upućuju se u Bolnicu Nevesinje, rekao je Uljarević.

Pojašnjava da su sinoć dobili rezultate zadnjeg testiranja i da je od 52 uzeta uzorka njih 24 pozitivno na korona virus.

-To jeste veliki procent ali obzirom na ranije rezultate bili smo skeptični i očekivali i veći broj jer su sve to ljudi bili sa respiratornim tegobama ili porodični kontakti, rekao je Uljarević dodajući da sada ima preko 70 aktivnih slučajeva korone u Nevesinju.

Zdravstveno stanje pozitivnih osoba, kako kaže, većinom nije teško, ali u Bolnici Nevesinje kovid odjeljenje je puno i oni imaju nekolicinu težih pacijenata i njihovi kapaciteti su popunjeni.

-To je opomena i oprez za sve nas da pripazimo i da se ponašamo odgovorno da neko od težih bolesnika ne bude uskraćen za bolničku njegu, kaže Uljarević.

Pozvao je sve koji su zainteresovani za vakcinaciju da se jave u Dom zdravlja i da će u roku od nekoliko dana dobiti termin za vakcinaciju vakcinom za koju se odluče.

Uljarević kaže da je prije dva mjeseca bila velika zainteresovanost za vakcine koja je u jednom periodu opala, ali kako se situacija sa koronom usložnjava građani se odlučuju ponovo za vakcine.

U Nevesinju je do sada vakcinisano 2.610 građana i to je, kako keže, dobar procenat na ukupan broj od oko 11 hiljada osiguranika, ako se uzme u obzir da u osiguranje spadaju i djeca.

Prethodni članakMladi iz regije družili se i volontirali u Mostaru
Naredni članakU Srpskoj preminulo 12 osoba, još 450 novooboljelih