Uhapšene dvije osobe: Osumnjičeni da su počinili sedam teških krađa

Radeći na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela policija je identifikovala i uhapsila R.V. i Z.A. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili sedam teških krađa.

Oni se sumnjiče da su na području Grada Banjaluka od oktobra do decembra 2021. godine počinili sedam  krivičnih djela „Teška krađa“, na način da su koristili odustvo vlasnika i upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarali balkonska vrata i tom prilikom otuđivali novac i nakit.

– Postoje osnovi sumnje da su izvršenim provalama pričinili materijalnu štetu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 25.600KM. Provalom u samo jedan stan otuđili su novac i nakit u vrijednosti od oko 17.700KM. Takođe, u drugom stanu otuđili su novac i vrijednosti u iznosu od oko 5.000KM, dok su u ostalim provalama pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 2.900KM – rekli su u PU Banjaluka.

Obavljen je pretres prostorija na području Grada Banjaluka, koje koriste osumnjičeni, i tom prilikom je pronađen i oduzet novac u iznosu od 5.500KM i ručni sat.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta, preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Prethodni članakDANAS U BEOGRAD STIŽE OTAC NESTALOG SPLIĆANINA! Nenad se nada da će se kući vratiti sa sinom (Video)
Naredni članakOŠTRIJE MJERE ZA ULAZAK U CRNU GORU