DANAS U BEOGRAD STIŽE OTAC NESTALOG SPLIĆANINA! Nenad se nada da će se kući vratiti sa sinom (Video)

Potraga za Matejom Perišem (27) nestalim noć prije Nove godine i danas se nastavlja, a tim povodom njegov otac Nenad danas dolazi u Beograd. Zabrinut zbog nestanka sina o kome već drugi dan nema ni traga ni glasa, Nenad Periš već je stupio u kontakt sa službama koje su uključene povodom ovog misterioznog nestanka i nada se da će se u Split vratiti sa sinom.

– Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen – ispričao je juče za hrvatske medije otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

Nenad Periš danas dolazi u BeogradFOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE
Nenad Periš danas dolazi u Beograd

Otac nestalog Mateje u nevjerici je što niko nije uspio da vidi odlazak njegovog sina iz kluba u kome je slavio doček, kao ni to da posle toga nema baš nikakvih tragova tuče i incidenta koji bi nagovijestili da je možda bio napadnut.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja “Gotika” nije vidio kada je i gdje je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u “Gotiku” i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i saradnju beogradske policije.

Zabrinuti otac na Fejsbuku: “Pomozite mi molim vas”

U želji da što prije pronađe nestalog sina, Nenad Periš podijelio je vijest o nestalom sinu i na društvenoj mreži fejzbuk u kojoj je napisao “Pomozite mi molim vas”

Kako je juče ispričao, dobio je mnogobrojne pozive srpskih službi, Hrvatske ambasade kao i svojih prijatelja koji su se angažovali u potrazi za nestalim mladićem.

– Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba “Gotik”, gdje je viđen oko dva i po iza ponoći.

Nesrećni otac bio je kaže protiv toga da mu sin za doček ide u Beograd ali zbog ostalog društva ga je na kraju pustio.

Prijatelji ga traže po cijelom gradu, podijelili video snimljen ispred kluba

U potrazi za nestalim drugom, Matejevi prijatelji napravili su video ispred kafića gdke je mladić poslkednji put viđen i sumirali sve opcije mogućeg ishoda.

Jedan od njegovih drugara koji je pravio snimak mobilnim telefonom u pozadini je rekao da je vidio kameru na obližnjem lokalu koja bi možda pomogla u istrazi. On je takođe prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da se ne bi tek tako mogla preskočiti, ili nekim slučajem upasti u vodu.

Kako je naveo komentarišući atmosferu u klubu, u njemu je bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja. Kazao je da nije bilo opasnog društva.

– Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odnijeti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu – rekao je drug.

Misteriozan nestanak

Nestanak Splićanina velika je misterija za njegove prijatelje koji su iz Hrvatske došli zajedno sa njim da proslave Novu godinu.

Mladić je poslednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali nakon dočeka Nove godine, oko 2.30 časovaFOTO: YOUTUBE
Mladić je posljednji put viđen u klubu “Gotik” u Beton hali nakon dočeka Nove godine, oko 2.30 časova

Oni su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmoro u veče nestanka najprije otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub “Gotik”. Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Natavili su potragu i okolo.

Drugovi su nakon potrage otišli u smještaj, gdje su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su policiju.

Mladić je posljednji put viđen u klubu “Gotik” u Beton hali oko 2.30 časova.

– Došli su njih šest prijatelja iz Splita 30. decembra. S njim je bio prijatelj Miro, u klubu “Gotik” je rekao da ide u toalet, nakon čega mu se gubi svaki trag” – ispričala je za “Blic” Josipa Bartulović, drugarica nestalog Mateja Periša iz Splita.

– Samo želim da ga nađemo što prije i da se vrati doma – rekla je zabrinuta drugarica.

Policijska istraga započeta odmah

Policija intenzivno traga za nestalim Matejom Perišem, koji je posljednji put viđen u lokalu u Beton hali. U toku su intenzivne radnje potrage – pregledaju se snimci sa sigurnosnih kamera u blizini mjesta na kojem je Matej nestao, policija razgovara sa njegovim prijateljima u čijem je društvu bio.

Mediji se uključili u potragu

U potragu za nestalim dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom uključili su se svi srpski i hrvatski mediji kao i oni u regionu.

Vijest o nestanku Splićanina proširila se po društvenim mrežama i dijeli su u objavama.

Matej PerišFOTO: MUP HRVATSKE / SCREENSHOT
Matej Periš

Sve je počelo od trenutka kada su njegovi prijatelji na društvenim mrežama podijelili objavu u kojoj su naveli da je Matej nestao i da mole da im se jave svi koji nešto znaju o njemu.

Matej je završio ekonomiju, cijelo ovo ljeto je naporno radio kao spiker i zaslužio je dobar novogodišnji odmor s prijateljima koji se, na žalost, pretvorio u dramu.

Porodica se nada da će sve ipak završiti dobro i da će se Matej zdrav i živ s ocem vratiti kući.

Prethodni članakPolicija spriječila Trebinjku da sa mosta skoči u Trebišnjicu
Naredni članakUhapšene dvije osobe: Osumnjičeni da su počinili sedam teških krađa