Uhapšen zbog napada na policiju

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 18. novembra 2021. godine lišili su slobode lice inicijala S.M. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Tjelesna povreda”, “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” i “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

U saopštenju se navodi da je lice S.M. iz Šipova fizički nasrnuo na oštećenog D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, opština Šipovo.

Po prijavi su postupili policijski službenici policijske stanice Šipovo, te izašli na lice mjesta događaja i utvrdili da su navodi prijave tačni.

Pronašli su prijavljenog S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u mjestu Vagan, opština Šipovo.

Kada su policijski službenici pozvali prijavljenog da izađe iz kuće kako bi obavili informativni razgovor, isti je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policijske službenike. Nakon toga uzeo je kamen i bacio u pravcu službenog vozila, koje je oštetio, nakon čega se vratio u kuću, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio tjelesne povrede u predjelu desne ruke. Ukazana mu je medicinska pomoć u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

Pošto je prijavljeni odbijao da izađe iz kuće i dalje vrijeđao policajce, na lice mjesta izašli su policijski službenici Јedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su savladali prijavljenog i lišili ga slobode.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela “Tjelesna povreda”, “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” i “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnjeNj.

Prethodni članakU NEVESINjU POČELA BESPLATNA VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA
Naredni članakBlagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu