Uhapšen maloljetnik koji je BMW-om udario djevojke u Sarajevu

Uhapšen je maloljetnik koji je juče automobilom marke BMW udario dvije pješakinje u ulici Porodice Ribar bb u sarajevksom naselju Hrasno.

Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza vozila kojim je upravljao maloljetni H.L.A iz Sarajeva, a potom i udara na trotoaru u pješake K.S. i H.S. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede odnosno frakturu lijeve pete zadobila je pješak K.S., a povrede su konstatovane na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućena na kliniku ortopedije i traumatologlje, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobila je H.S, povrede konstatovane na KUM UKC Sarajevo, gdje je na odjeljenju za opservaciju zadržana na daljem posmatranju.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 336 Kaznennog zakona FBiH teška krivčna djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa kaznenim djelom iz člana 332 KZ FBiH ugrožavanje javnog saobraćaja, istog dana u 23.30 sati lišen je slobode slobode vozač BMW-a, nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

On nije bio pod utjecajem alkohola ili narkotika, a automobil koji je vozio je u maminom vlasništvu.

Prethodni članakPočeo udarni turistički vikend, naoružajte se strpljenjem i spremite na čekanje
Naredni članakĆurić: Trebinje i Nikšić zajedno u ljepšu budućnost (FOTO)