Počeo udarni turistički vikend, naoružajte se strpljenjem i spremite na čekanje

Gužve i kolone vozila na izlazu su iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Doljani, kao i na ulazu u BiH na prelazima Brod, Donja Gradina i Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz AMS navode da je na graničnim prelazima Zupci i Velika Kladuša pojačana frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim prelazima zadržavanja su, za sada, u okviru 30 minuta.

Sezona putovanja i godišnjih odmora tokom vikenda donosi pojačanu frekvenciju vozila u unutrašnjosti Srpske, na auto-putevima i svim glavnim putnim pravcima, kao i ka graničnim prelazima.

Povećano je i kretanje turista i motociklista, pa vozačima iz AMS savjetuju pojačan oprez pri saobraćanju, uz poštovanje saobraćajnih propisa i drugih učesnika u saobraćaju.

Iz AMS dodaju da na putovanje na dalje destinacije treba krenuti u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

U Hrvatskoj je počeo udarni turistički vikend, na auto-putevima, posebno prema moru, stvaraju se kolone i gužve, a saobraćaj je pojačan i u trajektnim lukama i na graničnim prelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom.

Prethodni članakKošarac: Sarajevska čaršija vodi sramnu hajku protiv Aleksandra Vranješa
Naredni članakUhapšen maloljetnik koji je BMW-om udario djevojke u Sarajevu