U Sarajevu napadnut zamjenik ministra odbrane uz povike: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović napadnut je juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je za šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Goganović je rekao danas nakon sastanka koji je u Sarajevu održan zbog napada na njega, da se nije uplašio te da će nastaviti da se bori za interese Republike Srpske.

Goganović je objasnio i šta se desilo juče kada je napadnut.

“Krenuo sam od Suda BiH prema Lukavici. Stao sam kod kioska da nešto kupim kada je naišla grupa ljudi koji su me izvrijeđali“, ispričao je Goganović.

Goganović je dodao da ga je potom obezbjeđenje uvelo u automobil.

Kako je rekao, ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez ga nije nazvao i nije ga podržao nakon ovog incidenta.

“To me je razočaralo“, rekao je Goganović.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović zahvalio je na podršci predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH Željko Cvijanović, kao i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staši Košarcu i ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću.

 

Prethodni članakDragan Čović na korak od američkih sankcija? Blinken se žalio na lidera HDZ-a
Naredni članakCvijanović: Napad na Goganovića – posljedica političke i medijske hajke protiv Srpske