U nevremenu u Hrvatskoj dvije osobe poginule, desetine povrijeđenih

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je oko 16 sati Zagreb, a na zapadu grada uočeno je kako su letjeli limeni krovovi i padala stabla. Dvije osobe su poginule a desetine su povrijeđene. I u ostalim gradovima u Hrvatskoj bilo je mnogo štete.

Jak vjetar nosio je limene krovove u zagrebačkom naselju Voltino, lomio je granje i rušio stabla.

Vatrogasci su poručili kako su zaprimili veliki broj dojava građana. Prema njihovim dojavama, neki dijelovi grada ostali su bez struje.

Povremeno se čuju i sirene vozila hitnih intervencija koja odlaze na teren. Kako su se crni oblaci nadvili nad grad najbolje ilustrira video ispod.

Karlovac je nešto prije 16 sati zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno izrazito obilnom i krupnom tučom. Vjetar je lomio krupne grane i kratko zaustavio sav promet na cestama, potvrdila je Hini dojave građana županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

U Centru 112 kažu da imaju na desetke dojava o šteti na krovovima, odlomljenim granama i iščupanom drveću, te dojava o tučom oštećenim autmobilima i prozorima kuća.

Za sada nema dojava o kvarovima na električnoj mreži.

U Policijskoj upravi karlovačkoj ističu da je saobraćaj bio kratko prekinut, no da su mnogobrojne dojave o štetama na automobilima.

Dojava o teškoćama u saobraćaju i o štetama, osim iz Karlovca i njegove okoline, ima i sa ozaljskog područja.

U samom Ozlju tuča nije padala, ali su u Lipniku od tuče stradala strana vozila turista u tranzitu, rekao je Hini dežurni u Centru 192 u Karlovcu.

U Karlovačkoj je županiji najmanje 200 kuća oštećeno u nevremenu, pojedine su kuće zbog oštećenja niskonaposkih vodova bez struje, na mnogim su mjestima grane na kolnicima, a dojava o stradavanju ljudi nema.

Kako je Hini rekao vatrogasni vjedšef Goran Franković šteta je različitog obima, negdje su krovišta potpuno uništena, a ponegdje je vjetar razotkrio poneki crijep. Vatrogascima je sada prioritetni cilj da se do noći struja dovede u svaku kuću i da se s prometnica ukloni sve što je nevrijeme nanijelo.

N1/Čitatelj

Osim vatrogasaca na terenu su angažovane i komunalne i cestarske firme.

“Ovo će potrajati, svi smo vani i molimo građane da budu razumni i da prihvate činjenicu da radimo po prioritetima, a pomoć će stići do svih kojima je potrebna”, rekao je Franković.

Olujni sustav i dalje se ubrzano kreće prema istoku i kako javlja meteorolog Bojan Lipovšćak kreće se prema Slavoniji pa cijelo to područje očekuje jako nevrijeme.

Mještani Slavonije i Baranje upozoreni su da ne izlaze iz kuća ako ne moraju.

 

Prethodni članakNevrijeme i danas: Vjetar nosi sve pred sobom u Tuzli, Banjaluci, Brčkom…
Naredni članakNa pješačkom prijelazu udario ženu i dijete u kolicima