Nevrijeme i danas: Vjetar nosi sve pred sobom u Tuzli, Banjaluci, Brčkom…

Nevrijeme koje je danas pogodilo Hrvatsku i uzrokovalo smrt dvije osobe u Zagrebu, stiglo je i u Bosnu i Hercegovinu. Olujni vjetrovi koji nose predmete i čupaju stabla zabilježeni su u Tuzli i Doboju.

U Tuzli trenutno nije moguće izaći na ulicu zbog jakog vjetra koji nosi sve pred sobom. Građani koji su se zatekli na ulici, trčali su do prvog zaklonjenog mjesta. Uslijedio je jak pljusak koji još traje i već izaziva probleme u saobraćaju. Također, lete predmeti koji prilikom udara uzrokuju štetu na vozilima i objektima. Uskoro ćemo izvijestiti opširnije.

Ista situacija je i u Doboju. Ulice su poplavljene, a vjetar je oborio veliki broj stabala. Alarmi automobila sviraju neprestano. Nevrijeme je i u Dubici, Brodu, Kostajnici…

Brčko bez struje

U Brčkom je olujno nevrijeme izazvalo nestanak električne energije.

Aerodrom Banjaluka zatvoren za saobraćaj

Aerodrom Banjaluka zatvoren je za saobraćaj, jer je u poslijepodnevnim časovima oluja oštetila krov pristanišne zgrade preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”, saopšteno je iz ovog preduzeća. Nadležne službe Aerodroma Banjaluka preduzele su moguće privremene mjere za saniranje objekta Aerodroma, te formirali komisiju za utvrđivanje nastale štete.

Nezavisne novine

U Zagrebu poginule dvije osobe

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je oko 16 sati Zagreb, a na zapadu grada uočeno je kako su letjeli limeni krovovi i padala stabla. Dvije osobe su poginule a desetine su povrijeđene. I u ostalim gradovima u Hrvatskoj bilo je mnogo štete. Građani kaću da ovakav “armagedon” ne pamte.

Prethodni članakKošarac: Helez u Briselu nije dio rješenja već problema
Naredni članakU nevremenu u Hrvatskoj dvije osobe poginule, desetine povrijeđenih