U Mostaru sve češća hapšenja zbog droge: Pala dva dilera

Na osnovu naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres stana, a u kojem je pronađena određena količina raznih vrsta opojnih droga

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su na području Mostara sproveli operativnu akciju tokom koje su uhapsili N.Š. (38) iz Mostara.

Kako je rečeno iz MUP-a HNK za tu osobu su ranije prikupljena saznanja da se bavi prodajom opojne droge na podučju Mostara.

– Ovom prilkom N.Š. je službenicima SKP dobrovoljno predao određenu količinu opojne droge koja izgledom asocira na opojnu drogu Speed , a radi se o 14 pakovanja, te 9 manjih PVC kesica u kojima se nalazila suha zeljasta tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja se nalazila u većoj PVC vrećici-naveli su iz MUP-a HNK.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres stana koje koristi predmetno lice, a u kojem je pronađena određena količina raznih vrsta opojnih droga i to: jedna veća PVC kesa sa oko 276 grama bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed, 94 paketića od PVC folije sa praškastom tvari koja asocira na opojnu drogu speed, koja je bila pripremljena za prodaju, kao i 43 paketića sa suhom zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana, također spremljena za prodaju.

Također, pronađene su i dvije vage za precizno vaganje opojne dorge i dva mobilna telefona.

Iz MUP-a HNK su potvrdili da su dan ranije, odnosno, 1.jula pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP HNK sproveli još jednu operativnu akciju na području Mostara kada su uhapsili R.M.(55) iz Čapljine. I za R.M. su ranije prikupili saznanja da se bavi prodajom opojne droge na podučju grada Čapljina.

– R.M. je dobrovoljno predao određenu količinu opojne droge koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin koji se nalazio u PVC vrećici-naveli su iz MUP-a HNK.

Uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađene, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Dnevni avaz

Prethodni članakOrban započeo “mirovnu misiju” o Ukrajini
Naredni članak(FOTO) “GORI IBICA” Anastasija Ražnatović i Vanja Gudelj objavile snimak sa plaže, samo jedan detalj na Cecinoj kćerki košta 3.000 evra