U KRAGUJEVCU POČINJE PROIZVODNJA ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA- Vučić: “Nova era u investicijama u Srbiju”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa rukovodstvom kompanije Stelantis, koju će predvoditi izvršni direktor Karlos Tavareš.

Predsjednik Vučić istakao je da je ovaj dan nevjerovatno važan za Srbiju.

– Mi danas počinjemo potpuno novu eru u investicijama u Srbiju, i u našem ponašanju u budućnosti. Mi smo danas potpisali dogovor o finansiranju električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu – rekao je predsjednik.

Već od početka 2024. idemo sa proizvodnjom novog modela koji će biti proizvođen u više fabrika. To je neverovatna prilika za Srbiju, da ima tako renomiranog proizvođača – dodao je.

On kaže da je Srbija uvijek zaostajala za svijetom, ali da ovaj put ide u korak sa razvijenim zemljama.

– Ovaj model će biti pravljen za srednju klasu, pristupačan. Ne brinite, neću reći koji je model u pitanju – rekao je Vučić kroz smijeh.

Karlos Tavareš je rekao da je nova fabrika u Srbiji samo dio strateških planova Stelantisa.

– Naš plan je da proizvodimo ne manje od 75 modela električnih vozila. Od toga ne manje od 50 će se proizvoditi u Evropi. To će učiniti slobodu kretanja još čistijom, i mi svi smo posvećeni našim potomcima. Zato je naš plan da budemo karbonski neutralni – da smanjimo uticaj na životnu sredinu. To je naše obećanje unucima i potomcima – kazao je izvršni direktor Stelantisa.

Tavareš dodaje da je neophodno da se raširi mreža punjača za baterije električnih automobila.

– Ovo je veoma važan trenutak, što smo potpisali ovaj ugovor, i želim da vam kažem da možete da vjerujete Stelantisu. Mi ćemo uraditi svoj dio posla, i uvjereni smo da će i srpska strana uraditi svoj dio posla – zaključio je on.

Stelantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila i automobilskih dijelova formirana 2021. godine na osnovu spajanja italijansko-američkog konglomerata Fiat Krajsler Automobiles i francuske PSA grupe.

Prethodni članakJokić i Denver završili nastup u plej-ofu: Golden Stejt i Milvoki idu dalje (VIDEO)
Naredni članakDIJETE UŠLO U TUMANE I POČELO DA VRIŠTI! Ispovijest porodice iz Slovenije, evo šta se desilo u SRPSKOJ SVETINJI (VIDEO))