U Hercegovini se dežura na nekoliko požarišta

‘Požar na području Bogodola i dalje je aktivan”, potvrđeno je u subotu ujutro za Bljesak.info, uz napomenu kako požar trenutno ne prijeti objektima.

”Objekti i stanovništvo za sada nisu ugroženi, ali naši vatrogasci su i dalje na terenu i dežuraju”, rekli su nam iz Vatrogasne jedinice Mostar. Inače, ovaj požar izbio je 12. avgusta u 20:30 sati.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK navode kako je na području Mostara u petak naveče zabilježen još jedan požar, na području Janjića, a intervencija vatrogasaca na gašenju požara trajala je od 20:20 do 22:30, kada je požar ugašen.

Osim ovoga požara, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona aktivni su požari u Stocu i Čapljini te u opštini Jablanici gdje je proglašeno i stanje prirodne nesreće.

U toj opštini još uvijek je aktivan požar na lokalitetu iznad Komadinovog vrela, a radi se o veoma nepristupačnom terenu.Vatrogasne ekipe su na terenu, a u petak u 11:00 sati stigla je i najavljena pomoć od 11 vatrogasaca iz  Sarajevskog kantona.

U opštini Stolac takođe je još uvijek aktivan požar na području Stupišta, ali stanovništvo i kuće za sada nisu ugroženi. Požar se širi prema Budisavini i Deranima. Na terenu su DVD Stolac i lokalno stanovništvo, te po jedno vozilo i po tri vatrogasca iz Neuma i Čapljine, izvijestili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Aktivan je i požar na Budisavini u opštini Čapljina i u sumnjivom je minskom području. Vatrogasne ekipe su na terenu, a stanovništvo i kuće trenutno nisu ugroženi.

Prethodni članakPožar na Ravnoj planini lokalizovan, ali postoji opasnost da se proširi
Naredni članakPucnjava u Mostaru: Ranjene dvije osobe