U akciji “Meta dva” uhapšeno 15 osoba, oduzeti droga i oružje

Foto: Bljesak.info
Policija je danas na području Kaknja i Zavidovića uhapsila 15 lica u okviru operativne akcije “Meta dva”, te oduzela više vrsta droge, oružje i municiju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.A. /32/, M.R. /43/, B.A. /36/, T.M. /35/, M.A. /36/, B.H. /29/, T.E. /35/, K.A. /43/, E.B. /31/, N.F. /36/, B.O. /55/ i M.R. /22/ iz Kaknja, te R.A. /39/, B.A. /35/ i B.Ј./33/ iz Zavidovića, osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeno lice Č.O. /32/ iz Kaknja, koje je, takođe, meta ove akcije, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora, dok je za licem S.I. /37/ iz Kaknja raspisana operativna potraga, navedeno je u saopštenju.

Tokom akcije izvršeni su i pretresi stambenih i drugih objekata koje koriste uhapšena lica i oduzeto je 1.300 grama spida, 25 grama hašiša, 200 grama marihuane, te tri stabljike indijske konoplje.

U saopštenju je navedeno da je oduzeto i devet mobilnih telefona, po jedna puška i pištolj, određena količina municije, kao i drugi predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz tokom krivičnog postupka.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biti predati na dalje postupanje Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Prethodni članakU BEOGRADU OTKRIVENA SPOMEN-TABLA SA IMENOM NEVESINJSKE ULICE
Naredni članakHIPER KORT market stigao u Mostar! Sutra otvaranje sa mnogo iznenađenja i paketićima za djecu