Tužilaštvo traži osam mjeseci zatvora za Mirjanu Karanović

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv glumice Mirjane Karanović, zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 27. oktobra 2022. godine na štetu S.S. učinila krivično djelo Teška tjelesna povreda iz člana 121. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Naime, optužnim aktom osumnjičenoj Mirjani Karanović stavljeno je na teret da je navedenog dana u dvorištu stambene zgrade teško tjelesno povrijedila oštećenu S.S., na taj način što je nakon kraće verbalne rasprave istu desnom rukom uhvatila u predjelu grudi, te je protresla pomjeranjem ruke, a potom i odgurnula, usljed čega je oštećena pala na betonsko tlo te je zadobila tešku tjelesnu povredu u vidu preloma leve butne kosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se prema okrivljenoj izrekne kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci i istovremeno odredi da se tako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo, navodi Telegraf.rs.

Prethodni članakMostar: Pronađen nepoznati predmet u vrećici, policija ogradila prostor trakama
Naredni članakTrebinjski vatrogasci dobili novu opremu