TUŽILAŠTVO: OSAM PRIPADNIKA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE UHAPŠENO ZBOG ZLOČINA NA PODRUČJU NEVESINJA

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, u više gradova, izvršili su lišenje slobode 8 osumnjičenih osoba, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

”Navedeni osumnjičeni nekadašnji su komandanti i pripadnici Vojske Republiek Srpske, a osumnjičeni su za zločine nad stanovništvom bošnjačke nacionalnosti sa područja Nevesinja. Zločini se odnose na ubistvo oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciju u mjestu Zijemlje, među kojima više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece među kojima i djece starosti od 15 dana do 2 godine života.

U počinjenom zločinu, ubijene su gotovo cjelokupne porodice Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve. Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još uvijek traga”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru rada na predmetu Tužilaštvo BiH ostvarilo je dobru i intenzivnu suradnju sa SIPA BiH i OSA BiH.

 

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Prethodni članakVrijeđao učiteljicu na času jer mu je sinu smanjila vladanje
Naredni članakDONOSIMO KO JE UHAPŠEN U NEVESINJU, GACKU, TREBINJU