TUŽILAŠTVO O UBISTVU U BIJELJINI Inspektor Marković kobne večeri bio na dužnosti (FOTO)

Postupajući inspektor Nenad Marković u trenutku ubistva bio je na dužnosti i obavljao je redovne poslove, rekla je tužilac OJT Bijeljina Sabina Husejnagić.

Ona je pojasnila da je bijeljinsko tužilaštvo formiralo istražni tim u kojem se osim nje nalazi i tužilac Jasmina Mrakanović.

– Policijski inspektor se to veče vratio sa uviđaja i sve to ima evindetirano u knjizi dežurstva dežurnog tužioca – istakla je Husejnagićeva.

Ona je dodala da je tužilaštvo u saradnji sa policijom preduzimalo sve mjere i radnje u cilju pronalasku izvršilaca i saizvršilaca.

Hapšenje Nikole Kokanovića zbog ubistva Nenada Markovića u Bijeljini
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Obavljeno je više pretresa na različitim lokacijama. Pretresena su dva automobila, i to jedno vozilo koje se nalazilo ispred ugostotisljkog objekta gdje se desilo ubistvo, a koje su korisitili osumnjičeni. Drugo vozilo pripada, takođe, jednom od osumnjičenih – pojasnila je Husejnagićeva.

Rekla je i da je izvršen pretres stanova na dvije lokacije u Brčkom, a sve su to tragovi i dokazi koji su važni za istragu.

NENAD MARKOVIĆ
FOTO: MUPSRPSKE/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Jutros je izvršena obdukcija, pored toga tužilac saslušava sve svjedoke i sve osobe koje imaju saznanja šta se desilo, radi utvrđivanja svih činjenica. Mi ćemo danas donijeti odluku o pritvoru za osobe koje su uhapšene. Pretpostavljamo da će se staviti prijedlog pritvora.

Svi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom su pronađeni. Vršeni su uviđaji na tri lokacije – rekla je Husejnagićeva.

Prethodni članakZARAŽENE SVINJE PREVEZLI U HERCEGOVINU: Krivične prijave za nelegalan promet životinja
Naredni članakPolicija traga za osobama sa fotografije