TUGA: MOSTARKA NUDI 100.000 MARAKA ZA INFORMACIJU O POSMRTNIM OSTACIMA SVOGA OCA

Mostarka Elvira Stojić koja godina bezuspješno traga za posmrtnim ostacima svoga oca Aleksandra Ace Stojića danas je na svom Facebook profilu objavila da nudi nagradu od 100 000 maraka za informaciju koja će je odvesti do mjesta gdje je ukupan njen otac.
”Visoka novčana naknada za informaciju koja će me dovesti do posmrtnih ostataka moga oca Aleksandra ACE Stojića odvedenog iz stana u Ulici M.Đikića 14, na starom Veležovom igralištu 29.10.1993 u Mostaru. Olakšajte sebi i pomozite meni! DNK analizom ćemo utvrditi da se radi o mom ocu, da ga časno sahranim kako je i živio, pored žene za koju je i život dao. Da spustim cvijeće na grob i njemu, toj dobroj dusi od čovjeka i da se tako završi ova agonija duga 29 godina. Tata, ovo je oćajnicki pokusaj tvoje Ele i Vanje na te sahranimo. Tata, volim te”, napisala je Elvira Stojić.
Ona je ranije u javnost iznosila informacije da su njenog otca Aleksandra  Stojića u trenerci i papučama iz stana odveli pripadnici HVO-a 29.10.1993. godine u Mostaru, žutim mercedesom i od tada mu se gubi svaki trag. Bilo je to tri mjeseca nakon što je odvedena i brutalno ubijena na trim stazi u blizini Bara u Mostaru, njena majka Nada rođ. Frenjo sa još dvije žene Hatidžom i Elvedinom Kajtaz i desetomjesečnom bebom.
Potresnu ispovijest Elvire Stojić možete vidjeli u idućem videu koji je prošle godine objavio portal tačno.net.

Prethodni članakNa obali nađeni tragovi malih stopala: Tužna životna priča dječaka koji se utopio u jezeru na putu do bake
Naredni članakHDZ PITA: ZAŠTO IZETBEGOVIĆ NE OBJASNI GRAĐANIMA PROPAST  UNITARISTIČKO-GRAĐANSKOG MODELA?