“Trudićemo se da pronađemo najbolje rješenje” Vučić o planovima za OŠ “Vladislav Ribnikar”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon što je primio Srbe sa Kosova i Metohije koji su pješke stigli u Beograd. On je rekao da je upalio svijeće za stradale đake iz OŠ “Vladislav Ribnikar” u Hramu Svetog Save i obišao povrijeđene.

Razgovarao sam sa ljekarima. Vidio sam najteže povrijeđene, svi su iz škole Vladislav Ribnikar. Dvije djevojčice su bile veoma raspoložene iako su teško povrijeđene. Zadovoljan sam što sam u tom stanju mogao da ih vidim, nastavnica je teško povrijeđena, to je jedna divna žena. Nadam se da će ovo da prebrodi. Užasno je teško sve to kroz šta su prošli. Što se Petra tiče, prenio sam mu pozdrave oca – kazao je on.

Vučić je dodao da je dobio pismo od grupe roditelja, i da će se sutra i prekosutra baviti time.

– U svakom slučaju trudićemo se da pronađemo najbolje rješenje. Važno je da se čuje glas roditelja i glas koji mora da vodi računa o budućnosti te djece jer oni moraju da prođu kroz ovaj težak period i da nastave školovanje – rekao je predsjednik.

Prema njegovim riječima, država je u stanju šoka.

Kaže da je do sada predato 45.000 komada oružja.

– Najteži udarac je ubistvo dječice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”. Ljudi su bili u šoku. Do večeras imamo predatih 45.000 minskih sredstava i cijevi i dva miliona metaka. Naše je bilo da donosimo mjere. Nema normalnog čovjeka da nije suzu pustio. Ali kada ste predsjednik jedne države morate da spriječite snimke ubijene djece, da se oni dijele – kazao je Vučić.

Prethodni članak“Moja uloga će se promijeniti” Vučić najavio da će na skupu “Srbija nade” ponuditi nova rješenja i dijalog
Naredni članakEksplodirala gradnja vila s bazenom u Hercegovini