“Moja uloga će se promijeniti” Vučić najavio da će na skupu “Srbija nade” ponuditi nova rješenja i dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na današnjem skupu “Srbija nade” ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rješenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije. Ne zato što sam slab, ne biste vjerovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neuobičajeni mir i moja uloga će se od ponedjeljka promijeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati – rekao je Vučić.

Dodao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, normalno je da ima više demonstracija, ali je normalno da se te tenzije rješavaju izborima.

– Postoji procedura kako se smjenjuje predsjednik i morate da skupite potpise dvije trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smjenu predsjednika, ja sam smijenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu – ukazao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti “Majdana” i zauzimanja zgrada.

– Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se vidjelo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im riječima objasnimo da ne čine krivična djela. Tek kada su uši u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS – podsjetio je Vučić za TV Pink.

Prethodni članak“Da li danas izlazim” Dječak ubica svakog dana insistira da bude pušten, ali šanse za to su PRAKTIČNO NIKAKVE
Naredni članak“Trudićemo se da pronađemo najbolje rješenje” Vučić o planovima za OŠ “Vladislav Ribnikar”