Trojica mladića iz BiH POGINULA U NESREĆI u Gracu

Trojica mladića koji su tokom vikenda poginula u stravičnoj nesreći u Gracu porijeklom su iz BiH, odnosno iz Prijedora, Prnjavora i Sarajeva.

Kako je potvrđeno za crnahronika-info Faris S. (23) je iz Slovenije ali je rodom iz Sarajeva, Đorđe R. (22) iz Prnjavora, a Boris B. (27) iz Prijedora.

Kako mediji pišu njihove porodice su dobile poziv da se upute u Austriju radi prepoznavanja mladića ali i zvanične identifikacije poginulih.

Podsjećamo, tragedija se desila u noći između subote i nedelje, oko 2.45, a prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Grac, nesreća se dogodila na Puntigamer mostu.

Vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji je sletio s puta, a pritom je probio barijeru te udario u srednji dio mosta.

Potom je upao u vodu i potonuo, a jedno tijelo prilikom sletanja u vodu ispalo je iz automobila.

Policija je angažovala ronioce i riječne spasioce, ali se spasavanje zbog struje i položaja vozila pokazalo vrlo teškim.

 

Prilikom izvlačenja vozila iz vode korištena je dizalica, a prema pisanju austrijskih medija, u automobilu su bila zarobljena dvojica mladića. Uslijedila je potraga za trećim mladićem, koji je bio ispao iz vozila.

Ronioci su naknadno u nedjelju na području nesreće iz Mure tokom popodneva izvukli tijelo 27-godišnjeg državljanina BiH.

Zasad nisu poznate okolnosti pod kojima se desila ova nesreća, a policija će istražiti šta je bio uzrok.

 

Prema nezvaničnim informacijama, prije ove tragedije trojica mladića su na društvenim mrežama objavili zajedničku fotografiju, a samo nekoliko sati kasnije su i nastradali.

Njihovi poznanici i rođaci emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od žrtava ove stravične tragedije koja je, osim BiH, odakle su rodom mladići, potresla i druge države regiona.

Farisovi prijatelji iz Sarajeva, na društvenim mrežama ostavljaju oproštajne poruke, piše crnahronika.ba.

– Nema te više moj Farise. Vječno ćeš ostati u našim srcima. Ren Kan

– Fare moj dobri odrasli smo zajedno bio si mi kao mlađi brat. Ne mogu da verujem da te više nema. Molim dragog Allaha da ti se smiluje i podari Firdevs Dženet a porodici sabur. VOLI TE BRAT” – napisao je sportista Edin Puhalo.

– Još uvijek ne mogu da vjerujem… Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Da ti Allah dž.š. podari lijepi Džennet… – napisala je Nermina Džananović.

Prethodni članakNapitak koji je spas za digestivni trakt
Naredni članakDanas sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH