Treću veče ‘Mostarske liske’ odigrana predstava ‘Djelidba’

U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru (NPM) u nedjelju naveče, u okviru Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, odigrana je predstava “Djelidba”, po motivima teksta Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Malu lisku, nagradu za najbolju glumicu večeri, osvojila je Vanesa Glođo.

“Hercegovci su veoma duhoviti ljudi, pogotovo Mostarci. Zaista je zadovoljstvo uvijek igrati pred mostarskom publikom. Osjeti se da oni s mnogo humora ovo prate i vidjela sam da nas je sve inspirisalo. Stvarno su svi nekako igrali čini mi se možda i najbolje do sada”, istakla je Glođo.

Malu lisku, nagradu za najboljeg glumca večeri, osvojio je Sabit Sejdinović koji nije krio zadovoljstvo osvojenom nagradom, iako je ovo njegova treća po redu Mala liska.

“Zaista iz srca govorim da mi je jako drago što imam tu čast i sreću da nekako iz godine u godinu dolazim na ovaj festival. Drago mi je kada mi žiri, kolege, dodijele nagradu Mala liska. To je neko priznanje za rad. Slagao bih kad bih rekao da mi nije stalo. Naravno da mi je stalo i da mi je drago, posebno, jer je ovaj festival u pitanju”, naglasio je Sejdinović te je dodao da je ovaj put boravio malo duže u Gradu na Neretvi.

“Moram priznati da sam ove godine izdvojio tri dana tj. došao sam ranije u Mostar sa svojom porodicom. Obišli smo grad, družili se sa nekim prijateljima i čini mi se da će mi ovogodišnja ‘Mostarska liska’ ostati u najboljem sjećanju”, zaključio je Sejdinović.

Na programu festivala publiku večeras očekuje predstava “Zid” autorice Ružice Aščić, u režiji Christiana Jean-Michel Jalžečića, nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Prethodni članakAntonov: Isporuka F-16 postavlja pitanje o ulozi NATO-a u Ukrajini
Naredni članakVlada FBiH iz budžeta izbacila novac za kupovinu kanadera: “Popravićemo helikoptere FUP-a”