TREBINJE – Potpisani ugovori za jeftiniju gradnju

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas kupoprodajne ugovore sa deset sugrađana koji su putem javne licitacije kupili građevinske parcele za izgradnju individualnih objekata u rejonu Prljače, u naselju Gorica.

Ćurić je rekao da se radi o veoma značajnom projektu i da će Gradska uprava raditi i na tome da se ubrza dobijanje sve potrebne dokumentacije za izgradnju kuća.

„Gdje god imamo placeve na raspolaganju, a u vlasništvu su RS i treba ih prenijeti na grad, da bi ih mogli dati na licitaciju, to ćemo i uraditi. Veoma važno je da prilikom licitacija nije bilo povećavanja cijena zemljišta, pa je cijena u trećoj gradskoj zoni bila oko 50 KM po metru kvadratnom. Popusti od 50 odsto su na rentu i uređenje građevinskog zemljišta i mogu se platiti na rate. Očekujem da će ovo biti pozitivan primjer u stvaranju uslova da ljudi ostaju u Trebinju, Hercegovini i RS“, istakao je Ćurić.

On je pozvao sve sugrađane, koji su zainteresovani da grade da se jave, jer, kako je rekao, Gradska uprava je 24 časa na raspolaganju.

Nikola Sorajić, koji je sa suprugom i djecom podstanar 14 godina, kaže da mu je Gradska uprava izašla u susret da počne graditi svoju kuću i ostane u svom gradu,  zahvaljujući pogodnostima koje su ponudili.

IMG_20240222_134548_resized_20240222_014618320.jpg (239 KB)

Nikola Barzut i njegova buduća supruga Aleksandra počinju graditi zajednički dom i, kako kažu, ostaju u Trebinju.

„Cijena rente i građevinske dozvole je niža 50 odsto, a cijena placa je bila povoljna. Nadamo se da ćemo i dalje imati dobru saradnju sa Gradskom upravom“, rekao je Nikola.

Miljan Sarić koji je radi posla sa suprugom prije pet godina doselio iz Višegrada u Trebinje, navodi da će, zahvaljujući programu Gradske uprave, sagraditi kuću u našem gradu.

Podsjećamo, Grad Trebinje je na sjednici Skupštine grada donio odluku da se uvedu popusti na rentu i uređenje građevinskog zemljišta od treće do šeste zone, a za one koji grade do 200 metara kvadratnih korisnog prostora, odnosno objekte za individualno stanovanje.

IMG_20240222_134443_resized_20240222_014513653.jpg (277 KB)

Radiotrebinje

 

Prethodni članakUbio ga zbog ovaca: Еlezoviću deset godina zatvora
Naredni članakPetrović: Nema razloga za povećanje cijene struje