Trebinje: Opozicija napustila sjednicu Skupštine

Trebinjski odbornici opozicije napustili su nastavak 12. sjednice Skupštine grada nakon 27. tačke dnevnog reda.

Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi RP “Pridvorci – Nova Bolnica” očigledno je razljutio opozicionare tako da su napustili skupštinsko zasjedanje.

Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi je istakao da je razlog za donošenje ove odluke njeno usklađivanje sa dokumentacijom višeg reda. „Ovdje je riječ o prostorno – pravnoj dokumentaciji, a ne rješavanju imovinskih odnosa“, rekao je on.

Furtula je podsjetio da je na javnoj prezentaciji Prostornog plana Grada Trebinja, koja je održana prošle sedmice, javnosti predstavljena šira lokacija objekta nove bolnice, čime je potvrđena namjera Grada Trebinja da se što prije krene u realizaciju ovog važnog projekta.

„Tokom ove sedmice biće obavljen sastanak na najvišem nivou, kako bi dodatno uključili republičke javne institucije i kako bi ovaj projekat, kao što je i planirano, započeli u ljetnim mjesecima ove godine“, istakao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Vedran Furtula.

IMG_6191_resized_20220531_102249547.JPG (139 KB)

Slobodan Prtilo odbornik SDS-a kazao je da će ova stranka podržati ovu odluku i naveo da nije protiv izgradnje nove bolnice, ali da je bilo propusta u pripremi dokumentacije za usvajanje ove odluke.

Odbornik SNSD-a Luka Perović je rekao da je neophodno da Trebinje dobije novu bolnicu, ističući da postojeća zdravstvena infrastruktura već odavno ne zadovoljava potrebe Trebinja kao regionalnog i turističkog centra.

„Bilo je mnogo paušalnosti i etiketiranja opozicionih odbornika da mi nešto hoćemo da uzurpiramo. Sud je mjesto gdje treba vlasništvo dokazati i pokazati. Mi smo vlast koja ostavlja djela iza sebe, nije to samo nova bolnica, nego i mnoga druga, poput zatvorenog bazena, uređenog parka i mnoga druga. Mi smo ti koji smo u proteklih nekoliko godina uredili grad i realizovali mnoge investicione projekte“, rekao je Petrović.

Odbornici su bez rasprave usvojili i zaključak o davanju saglasnosti gradonačelniku Grada Trebinja kojim se ovlašćuje da zaključi Sporazum sa JP „Putevi RS“ za nastavak izgradnje zapadne obilaznice, zaključak o davanju saglasnosti gradonačelniku Grada Trebinja kojim se ovlašćuje da zaključi Sporazum sa JP „Putevi RS“ za izgradnju obilaznice Aleksina Međa-Petrina-Podglivlje, kao i izvještaj o rezultatima ispitivanja zadovoljstva građana u okviru MEG projekta.

Prethodni članakMOSTAR MOŽE BITI PRIMJER POMIRENJA: U Gradskoj vijećnici otvorena izložba portreta žrtava rata – heroja mira “Lično”
Naredni članakJEDNA I PO DO TRI I PO ŠOLjICE DNEVNO – MANjI RIZIK OD SMRTI