Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

U Trebinju će večeras, povodom tri godine od upokojenja blaženopočivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, biti otvorena izložba fotografija “Dete – parče neba na zemlji”, autora nastojatelja manastira Duži jeromonaha Teofila, naveli su iz Eparhije.

Izložba će biti otvorena u Kulturnom centru Trebinje u 18.30 časova.

Najavljeno je da će, ovim povodom, biti održana prva sesija “Svetosavska i Svetovasilijevska Hercegovina”, na kojoj će učestvovati profesori Momčilo Golijanin, Ljerka Јeftić, te Јovo Marić i Senka Durutović.

U Kulturnom centru Trebinje će sutra će biti promovisano drugo izdanje knjige vladike Atanasija pod nazivom “Asketika” i održana druga sesija “Ogledalo, zagonetka i ličnost”.

Iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske najavljeno je da će u nedjelju više arhijereja Srpske pravoslavne crkve i drugih pomjesnih crkava služiti božanstvenu liturgiju i parastos blaženoupokojenom vladiki Atanasiju u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

U Kulturnom centru Trebinje planirana je i treća sesija “Živo predanje u Crkvi” na kojoj će govoriti njihova visokopreosveštenstva mitropoliti kruševsko-demirhisarski Јovan i dabrobosanski Hrizostom, kao i Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Metodije i iguman manastira Svetih Arhangela kod Prizrena arhimandrit Mihailo.

Prethodni članakIzabrani svi srpski finalisti za Evroviziju, u subotu se odlučuje ko ide u Malme
Naredni članak“Otvoreni Balkan” – od danas zajedničko tržište rada