Tragedija u Hrvatskoj: Nakon saobraćajne nesreće u automobilu IZGORJELA BRAĆA, jedan bio maloljetan

Dvije osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći juče popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava u Istri.

Živote su izgubila dvojica braće od 12 i 19 godina, rekli su stanovnici Lupoglava za Index. Policija informaciju nije ni potvrdila ni demantirala. Kazali su tek da provjeravaju i da će obdukcija biti u ponedjeljak.

Nesreća se dogodila u petak oko 17.45 na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, kada je vozač automobila “renault clio”, pulske registracije, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolnika.

Auto udario u stablo pa se zapalio

Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. U potpunosti je izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije osobe.

– Još uvijek se utvrđuje identitet zato što, s obzirom na stanje u kojima su bila tijela, nije moguće vizualno prepoznavanje. Auto je policija izvukla i nalazi se u dvorištu policijske postaje Pazin zato što je Državni advokat je naložili vještačenje vozila – rekli su Indexu iz PU istarske.

Dodali su da su i oni čuli od mještana da se radi o dva brata, ali to još ne mogu potvrditi.

Šef vatrogasaca: Vidjeli smo tijela tek kad smo ugasili vatru

Zapovjednik JVP Pazin Vjekoslav Valenta je ispričao kakav su prizor zatekli jučerašnjim izlaskom na teren.

– Dojava je bila u 17:48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogasaca koji su na mjesto događaja došli u 18:05 te su s kolegama iz DVD Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih –  rekao je Valenta.

Obavijestili su policiju i hitnu pomoć koja je već bila na terenu te su onda policijski službenici nastupili uviđajem.

– Radilo se o požaru u potpuno razbuktaloj fazi i u početku nismo ništa vidjeli. Kako se vatra počela smanjivati, vatrogasci su počeli uviđati obrise i da se nešto u automobilu nalazi. Kada se vatra ugasila, bilo je jasno da se unutra nalaze dva tijela –  rekao je Valenta.

Prethodni članakNakon 2 ujeda poskoka: Hrabra Nika se oporavlja i jedva čeka povratak u školu
Naredni članakMostar među najljepšim malim gradovima Evrope