Nakon 2 ujeda poskoka: Hrabra Nika se oporavlja i jedva čeka povratak u školu

Sa samo sedam godina, djevojčica Nika iz Banjaluke uspjela je da pobijedi otrovnog poskoka, koji ju je čak dva puta ugrizao za nogu.

Ova hrabra djevojčica trenutno se oporavlja u porodičnom domu u Banjaluci, uz veliku brigu svojih najbližih. Najteži dani srećom su iza njih, ali te slike iz bolničke sobe, paniku zbog oticanja noge i visoke temperature, nikada neće moći da zaborave.

– Noga joj je nakon ujeda toliko otekla da je bila skoro kao moja, ali sada se polako sve vraća u normalu. Nalazi su joj bolji, završila je s terapijom, primila sve antibiotike, samo još mažemo nogu, koja je i dalje malo otečena i plavkaste boje – priča njena majka Jelena Salapura za Srpskainfo.

Sve se odigralo prije desetak dana, kada su bili u posjeti baki i djedu u Bosanskom Petrovcu. Igru brata i sestre u dvorištu iznenada je prekinuo poskok, koji je Niku ugizao za zglob lijeve noge. Vrisku i strah nadvladala je pribranost roditelja koji su se brzo uputili ka Domu zdravlja, čija ekipa je Niki pružila prvu pomoć i odmah transportovala do bolnice u Bihaću. Tamo je Nika primila čak tri doze protivotrova i brojne terapije, nakon čega je otok počeo da spada.

– Najgore je prošlo, ali ona nije toliko ni svjesna da je bila životno ugrožena. U početku se čak čudila što je tolika gužva oko nje. Dok je bila pod temperaturom pitala me je zašto je bolesna. Rekla sam joj: “Ugrizla te je zmija, zar se ne sjećaš”, a ona će meni: “Pa zar sam se ja od toga razboljela?” – prepričava nam njena majka.

Ipak, Nika je svima pokazala kakav je borac i da s pravom nosi ime “Pobjeda”.

Nakon uspješnog bolničkog liječenja i višednevnog ležanja, glavno pitanje ove djevojčice sada je: kada će ponovo moći napolje da se igra s drugovima.

– Mora još neko vrijeme da miruje, ali jedva čeka povratak u školu. Javljaju joj se drugari iz razreda, kao i iz komšiluka, što je mnogo raduje. Još se malo boji trave, ali nadamo se da će i to prevazići. Mi često boravimo u prirodi, idemo na izlete i uvijek smo djecu upozoravali da paze kuda hodaju, ali ko bi se nadao da će se ono od čega strahuješ dogoditi baš u dvorištu – kaže majka Jelena.

Roditelji još jednom zahvaljuju medicinarima u Domu zdravlja Bosanski Petrovac i Bolnici “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, koji su bili uz Niku u najtežim trenucima, kao i svim prijateljima za riječi podrške koje im svakodnevno stižu.

Prethodni članakSaobraćajke godišnje odnesu 251 život u BiH
Naredni članakTragedija u Hrvatskoj: Nakon saobraćajne nesreće u automobilu IZGORJELA BRAĆA, jedan bio maloljetan